Шафранови продукти

Шафранови продукти

Шафранът с научно наименование Crocus sativus е най-скъпата подправка в света. За един килограм шафран са необходими около 200 000 цветя шафран. Иран, като най-големият производител на шафран в света, произвежда годишно около 250 тона първокласен шафран. За съжаление повече от 85 процента от този шафран се изнася в други страни като суровина без добавена стойност. Консумацията на шафран в Иран има дълга история и той е една от основните съставки на традиционна медицина. Използва се от векове заради антидепресивната си активност, противовъзпалителните и болкоуспокояващи ефекти, афродизиак и способността да регулира менструацията.

Шафранът е бил използван в иранската традиционна кухня поради деликатния си аромат, вкус и цвят като подправка на императорите. Активните съставки на шафран, които произвеждат характерния му аромат, вкус и цвят, всички имат терапевтични свойства и съответно сафранал, пикрокроцин и кроцин.

В капсулираните продукти на екстракт от шафран, тези молекули са защитени и запазени правилно, което дава възможност за формулирането им под различни форми с различно приложение.

Кремовете от шафран, базирани на екстракти от венчелистчета, са подходящи за намаляване на симптомите на стареене, възпаления, бръчки и имат страхотни свойства при регенерация и подмладяване на кожата.

Таблетка с екстракт от шафран е мощен природен антиоксидант. Продуктът е предназначен за употреба като антидепресант, афродизиак и при проблеми с менструацията.

Инстантната таблетка от шафран е продукт за приготвяне на бързо освежаване с шафран. Просто сложете едно от тези хапчета в чаша студена или топла вода и за секунди пригответе напитка с приятен вкус и приятен цвят на шафран.

Прах и гранули от капсулиран екстракт от шафран са предназначени за използване в индустрии, които произвеждат продукти от шафран, смеси от подправки, десерти, сладолед, напитки, аромати, в ресторанти и от други потребители на екстракт от шафран. Тези продукти са лесни за употреба и ще дадат повече свобода на производителя в техните формулировки. Поради капсулирането те са по-стабилни като насипни материали и готови продукти при съхранение с по-дълъг срок на годност.

Продукти:

  • Шафранова добавка на таблетка
  • Инстантна таблетка от шафран
  • Шафранов крем
  • Крем от венчелистчета от шафран
  • Прахов екстракт от шафранови венчелистчета
  • Гранулиран екстракт от шафранови венчелистчета